Rotarien Polio-lipaskeräys Järvenpäässä lauantaina 11.10.2014

10.10.2014

Polion hävittämiseksi on tehty työtä jo vuosikymmeniä. Vuonna 2012 poliovirusta löytyi enää kolmesta maailman maasta ja tavoite sen lopullisesta katoamisesta oli lähellä. Mutta nyt tilanne on jälleen heikentynyt. Polio on sotien ja muiden levottomuuksien vuoksi alkanut jälleen levitä mm. Afganistanissa, Pakistanissa, Somaliassa, Nigeriassa ja Syyriassa. Näistä maista virus uhkaa nyt levitä naapurimaihin.  Taistelu poliota vastaan tarvitsee nyt voimavaroja.

Kansainvälinen Rotaryjärjestö on ollut mukana polion vastaisessa työssä jo kolmekymmentä vuotta. Rotaryt järjestönä on antanut noin yhden miljardin euron tuen polion ehkäisyyn maailmassa. Mutta pienilläkin summilla on merkitystä: yksi rokoteannos, joka antaa lapselle elinikäisen suojan polota vastaan, maksaa vain 60 senttiä.

Nyt on jokaisella tilaisuus antaa tukensa polion vastaiselle työlle. Tuusulan Rotary-klubit ja Järvenpää-Kartanon Rotary-klubi ovat keräyslippaiden kanssa Tuusulassa K-kauppa Hyrrässä ja Järvenpäässä Prismakeskuksessa lauantaina 11.10.2014 kello 10 - 16 välisen ajan.

Rotarijärjestössä on maailmanlaajuisesti noin 1,2 miljoonaa jäsentä ja Suomessakin noin 12.000. Humanitaaristen projektien lisäksi Suomen Rotaryt ovat mukana tukemassa mm.  uutta Lastensairaalaa ja Itämeren suojelua. Rotarien vaihto-oppilastoiminta on jatkunut jo vuosikymmeniä.